Nya China

 

På Storgatan 19 finns Nya China. Den större salongen rymmer upp till 120 personer beroende på scenografi, dessutom finns en mindre lokal som i första hand fungerar som repetitionslokal.

Precis som Örebro Teater har Nya China en historia och har genom åren hunnit inrymma både biograf och Ronny Pettersson-museum. Namnet anspelar på biografens första namn och var det vinnande bidraget i en namntävling i Nerikes Allehanda.

Aktuella föreställningar på Nya China

Carmen

Carmen

En dramatisk berättelse i storslagna kostymer, framfört så nära publiken att det känns i hela kroppen. Spelas på Nya China/turné för skolår 4–6 HT2018. Spelas även som offentlig familjeföreställning på turné.

Läs mer

SjuktFrisk

SjuktFrisk

En komisk, drastisk och allvarlig pjäs om hetsen efter den perfekta kroppen, karriären och livet. Spelas på Nya China för skolår 7–9 HT2018.

Läs mer

Akta dig för Rödluvan

Akta dig för Rödluvan

En klassisk saga i en helt ny version, om protest, ilska och om att ta sitt öde i egna händer. Spelas på Nya China/turné för skolår 1–3 VT2019.

Läs mer

Tillgänglighet

För rullstolsbundna
Tillgängligheten för rullstolsburna är god då både entré och salong kan nås utan större trösklar och trappsteg. Glöm dock inte att meddela i biljettkassan så att särskild plats kan bokas och iordningställas i salongen.

T-slinga och tolkning
Lokalen saknar permanent hörslinga men utrustas ibland med vår portabla hörslinga. Information om hörslinga hittar du på föreställningssidan för respektive produktion. Teckenspråkstolk och syntolk finns på i förväg angivna föreställningar.

 

Hitta hit

Storgatan 19, Örebro

Samarbetspartner: