fbpx

Nya China

 

Nya China, exteriör

Nya China, exteriör

På Storgatan 19 finns Nya China. Den större salongen rymmer upp till 120 personer beroende på scenografi, dessutom finns en mindre lokal som i första hand fungerar som repetitionslokal.

Precis som Örebro Teater har Nya China en historia och har genom åren hunnit inrymma både biograf och Ronny Pettersson-museum. Namnet anspelar på biografens första namn och var det vinnande bidraget i en namntävling i Nerikes Allehanda.

Aktuella föreställningar på Nya China

Förhör

Förhör

En äventyrsresa om människans kamp med sig själv, av Martina Montelius. I regi av Olle Jernberg. Spelas på Nya China för skolår 7–9 HT 2019.

Läs mer

ANGRY STORIES

ANGRY STORIES

Dans- och performanceföreställning av Ellinor Ljungkvist

Läs mer

Peter Pan
Spelas 17/11 på Nya China

Peter Pan

Gästspel av Peter Pan, pojken som vägrar bli stor. Spelas på Nya China 17-18/11.

Läs mer

Rött

Rött

En revy om att rött ska vara rött, av Magnus Lindman. I regi av Agneta Ehrensvärd. Spelas på Nya China för skolår 1–3 VT 2020

Läs mer

Tillgänglighet

Uppdaterad 2018.10.16:

För rullstol
Tillgängligheten är god då både entré och salong kan nås utan större trösklar och trappsteg. Meddela biljettkassan på förhand så att särskild plats kan bokas och iordningställas i salongen.

T-slinga och tolkning
Lokalen har ingen fast hörslinga men till vissa produktioner använder vi en portabel hörslinga. Information om hörslinga hittar du på föreställningssidan för respektive produktion.

Teckenspråkstolk och syntolk finns på i förväg angivna föreställningar.

 

Hitta hit

Storgatan 19, Örebro

Samarbetspartner: