Nya China

 

Nya China, exteriör

Nya China, exteriör

På Storgatan 19 finns Nya China. Den större salongen rymmer upp till 120 personer beroende på scenografi, dessutom finns en mindre lokal som i första hand fungerar som repetitionslokal.

Precis som Örebro Teater har Nya China en historia och har genom åren hunnit inrymma både biograf och Ronny Pettersson-museum. Namnet anspelar på biografens första namn och var det vinnande bidraget i en namntävling i Nerikes Allehanda.

Aktuella föreställningar på Nya China

Carmen
Flera offentliga fst.

Carmen

En dramatisk berättelse i storslagna kostymer, framfört så nära publiken att det känns i hela kroppen. Spelas på Nya Teatern för skolår 4–6 HT2018. Offentliga familjeföreställningar på turné och Nya China.

Läs mer

Akta dig för Rödluvan

Akta dig för Rödluvan

En klassisk saga i en helt ny version. Om rädslan för det okända, om godhet och ondska och om att bli stor och börja ta ansvar för dina egna handlingar. Spelas på Nya China för skolår 1–3 VT2019.

Läs mer

Hem
12/4 – Offentlig fst.

Hem

Ett samtida drama inspirerat av vittnesmål från döva människor på flykt.

Läs mer

24 timmar Svart kvinna
13/4

24 timmar Svart kvinna

Fyra vänner. Och en natt som ställer vänskapen på prov.

Läs mer

Tillgänglighet

Uppdaterad 2018.10.16:

För rullstol
Tillgängligheten är god då både entré och salong kan nås utan större trösklar och trappsteg. Meddela biljettkassan på förhand så att särskild plats kan bokas och iordningställas i salongen.

T-slinga och tolkning
Lokalen har ingen fast hörslinga men till vissa produktioner använder vi en portabel hörslinga. Information om hörslinga hittar du på föreställningssidan för respektive produktion.

Teckenspråkstolk och syntolk finns på i förväg angivna föreställningar.

 

Hitta hit

Storgatan 19, Örebro

Samarbetspartner: