fbpx

Betala Älska Slåss

av och med Hanna Lekander

Betala Älska Slåss

”Jag försöker minnas exakt när jag blev medveten om att jag var flicka. Människa av kvinnligt kön, en sådan som skall styras av hjärtat och stå för omsorg och kärlek, inte en som skall äga, leda och tänka de stora tankarna.”

Skådespelaren Hanna Lekander läser ur sin monolog Betala Älska Slåss. Monologen tar upp kampen mellan ”jag” och ”vi” – inom tvåsamheten, samhället, världsekonomin och den enskilda människan. Läsningen följs av ett samtal med genusforskare Lena Gunnarsson som fick stor uppmärksamhet för sin avhandling The Contradictions of Love, och musikaliska inslag av Örebroartisten Mohlavyr.

Betala Älska Slåss är ett samarbete med Örebro Universitet och ingår i serien Offentliga föreläsningar. Läs mer på Örebro Universitets webbplats. http://www.oru.se/Kalendarium/Startsida-Kalendarium/offentliga-forelasningar/Offentliga-forelasningar-Betala-Alska-Slass/ 

Lär mer om Mohlavyr här!
www.mohlavyr.se

 Lyssna: Hanna Lekander och Mohlavyr/Ulrika Mohlin pratar om och läser ur Betala Älska Slåss i Sveriges radio P4 Boulevard, 10 september 2014. (Hoppa fram till 00:38:00.)

Medverkande

Lena Gunnarsson

Lena Gunnarsson

Mohlavyr

Mohlavyr

Carl Johan Karlsson

Carl Johan Karlsson

Samarbetspartner: