fbpx

Den livsfarliga skogsexpeditionen

Av Johanna Emanuelsson

Den livsfarliga skogsexpeditionen

I skolan vill ingen vara med Teja. Men det gör inte så mycket, för de i skolan vet ändå ingenting om skogen. Det är där Teja hör hemma. Där hittar hon överallt, där vet hon hur allting funkar och där har hon sin enda riktiga vän. Ensam-Dagny är en tantfarbror som abdikerat som vuxen och nu lever som eremit mitt i naturen. Dagny och Teja förstår varann.

Men Tejas pappa och hennes lärare bekymrar sig. De beslutar sig för att hjälpa till. På skolans friluftsdag tussas Teja ihop med klassens coolaste, Hillevi och Erza. Nu ska hon väl få kompisar! Teja blir panikslagen, och Dagny verkar vara försvunnen. Just när hon behöver hjälp!  Kanske är det enda som hjälper att gå ordentligt vilse?

Den livsfarliga skogsexpeditionen är en äventyrlig och skruvad föreställning för lågstadiet, om ensamhet, gemenskap, natur och rätten att få vara som man är.

I media

”Dramatikern Johanna Emanuelsson har med pjäsen ’Den livsfarliga skogsexpeditionen’ skapat ett äventyr, som innehåller både humor och allvar, och vävt samman berättelsen med ett stråk av naturvetenskap.” /…/ ”Maria Simonsson gör här en träffsäker rollgestaltning med komiska inslag.” /…/ ”Parwin Hoseinia gör en fin rolltolkning av den utstötta men samtidigt starka och fantasifulla flickan Teja, i en föreställning som i sin helhet är både fartfylld och finstämd.” –NA

Bilder

Foto: Daniel Andersson

Medverkande

Samarbetspartner: