fbpx

Föreställningssamtal – Tigern

Fördjupande samtal.

Föreställningssamtal – Tigern

Hur bemöter vi det främmande och okända i dagens Europa?

Efter föreställningen den 18 maj har du chansen att möte regissören Sofia Jupither, författaren Jerker Virdborg samt en av skådespelarna som medverkar i TIGERN. Bosse Lindquist, producent SVT Dokumentär, leder samtalet utifrån föreställningens tematik och kopplar det till vår egen vardag.

Hur är vårt förhållande till migration, ”dom och vi” och Europa? Hur hanterar vi den egna rädslan för det främmande och okända? Hur bemöter vi likheter och olikheter i traditioner?

Samtalet genomförs i samarbete med Jupither Josephsson Theatre Company, med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Om deltagarna

Sofia Jupither
Sofia Jupither är teaterregissör och har varit verksam på bland annat Dramaten, Stockholms Stadsteater, Folkteatern i Göteborg och Nationaltheatret i Oslo. Hon har hyllats för sina uppsättningar av bland annat Lars Noréns och Jon Fosses verk och även vunnit både Svenska Dagbladets Thaliapris och Heddaprisen.

Jerker Virdborg
Efter debuten med novellsamlingen Landhöjning två centimeter per natt 2001 utkom året därpå romanen Svart krabba som tilldelades tidningen Vi:s litteraturpris och översattes till sju språk. Han har därefter publicerat romanerna Försvinnarna (2005), Mannen på Trinisla (2007), Kall feber (2009) och Staden och lågorna (2012) och befäste med dessa sin position som en av de intressantaste nya rösterna i svensk litteratur.

Bosse Lindquist
Bosse Lindquist, är författare, regissör och producent för SVT Dokumentär. Han stått bakom ett flertal uppmärksammade och prisbelönade dokumentärer i SVT och Sveriges Radio. I vår fick hans dokumentärfilmsserie Experimenten om den schweiziske kirurgen Paolo Macchiarinis forskning stor uppmärksamhet. Serien avslöjar forskningsfusk och extremt experimenterande på människor. Dokumentärserien satte igång en stor kontrovers som fortfarande är oavslutad.

Samarbetspartner: