fbpx

Galleri Hörnan: Imorgon är nu

En konstutställning av Jens Haraldsson, inspirerad av Imorgon är nu

Galleri Hörnan: Imorgon är nu

Ett helt nytt inslag i Örebro länsteaters teatermiljö är ”Galleri Hörnan”. Denna plats kommer framöver att ge plats åt konstnärer att inspireras av eller tolka teaterns aktuella föreställningar. Först ut är konstnären Jens Haraldsson som främst jobbar med skulpturer och installationer.

Utställningen hämtar inspiration från Imorgon är nu – ett brett epos som tar oss genom vår svenska 1900-talshistoria med Örebro i centrum. Med utgångspunkt i en gruva och en skofabrik vid förrförra sekelskiftet får vi följa ett par familjer genom generationerna.

–”Jag använder mig av objekt som tilltalar mig och som väcker minnen och frågor. Processen är viktig, där sambandet mellan objekt, material och mina egna tankar ständigt pågår. Föremålen får en egen personlighet som antingen kan förmedla min ursprungliga tanke eller vilja säga något annat som jag får anpassa mig efter. De får under arbetets gång omformas till något nytt och eget. Det oförutsägbara blir en drivkraft”, säger Jens Haraldsson.

–”Min tolkning av pjäsen ’Imorgon är nu’ är en resa genom tid och rum, ett arbetarsamhälle som raseras och en dröm om en framtid någon annanstans.”

I media

Medverkande

Samarbetspartner: