Imorgon är nu

En berättelse om 1900-talet av Lucas Svensson

Imorgon är nu

Vårens stora satsning är ett brett upplagt epos som tar oss genom Örebros nittonhundratalshistoria. Med utgångspunkt i en gruva och en skofabrik vid förrförra sekelskiftet får vi följa ett par familjer genom generationerna. Det blir en dramatisk resa genom kärlek och sorg, det stora och det lilla under ett århundrade när samhället förändras i grunden. Vi följer många livsöden genom folkrörelsernas, frikyrkans och de totalitära rörelsernas framväxt, genom en stad som förändras från industricentrum till handelsplats.

Berättelsen tar oss till storstrejk, emigration till USA och världskrig. Den visar oss ung förälskelse, klassresor, krossade drömmar och storslagna planer. Imorgon är nu blir en föreställning vi sällan sett i Örebro, en riktig episk helkväll med speltid på fyra timmar med två pauser.

Studiecirkel: Imorgon är nu

Studieförbundet Bilda och Örebro länsteater inbjuder till en studiecirkel med tema teater, samhällsförändring och demokrati utifrån pjäsen Imorgon är nu. Studiecirkeln bjuder dig att följa med bakom kulisserna på teatern, möta medverkande och ta del av manus. I cirkeln ingår också en föreläsning om samhällsförändring och demokratins framväxt. Självklart ser vi även föreställningen tillsammans. Avslutningsvis samtalar vi och reflekterar vi kring föreställningen och vad den kan säga oss om dagens samhälle.

Läs mer/anmäl dig>>

Medverkande

Samarbetspartner: