Jag är min egen fru

Av Doug Wright

Jag är min egen fru

Jag är min egen fru är berättelsen om Charlotte von Mahlsdorfs spännande levnadsöde. Med humor, kärlek till gamla ting och en speciell blick på världen lyckades hon leva sitt liv som transperson och queerklubbägare, rakt genom två repressiva samhällssystem. Ingen som träffade henne glömde henne. Nu vill dramatikern Doug skriva pjäsen om hennes liv – men får han verkligen veta hela sanningen?

Jag är min egen fru är en monolog som inte liknar någon annan, en teaterfest där en skådespelare spelar en hel rad med roller. Den tar oss med på en rolig, gripande och tankeväckande resa genom Europas 1900-tal, från Nazityskland via DDR – och till slut till Porla Brunn, strax utanför Laxå i vårt eget län. Det är en berättelse med många perspektiv, men med en unik kvinna i centrum.

Torsdag 16 november 18.00 i Porla Brunn

Jag är min egen fru avrundar sin spelperiod där dess historia slutar – i Porla Brunn, bara några meter från det som tidigare var Charlotte von Mahlsdorfs hem och museum.

Arrangeras i samarbete med: Laxå Kommun och Porla Brunn Water Company AB

Biljetter säljs på Laxå Bibliotek. Pris: 150:-

I media

”Anders Hambraeus gör Charlotte till en inbjudande person som utan åthävor berättar om sitt liv. Varmt och välkomnande och stort skådespeleri”
–Karlskoga Tidning

”I Länsteaterns uppsättning spelar Anders Hambraeus alla rollerna, nära 40 (!) olika karaktärer. Han har tillsammans med regissören Michael Cocke byggt upp det mycket skickligt, lugnt och metodiskt” /…/ ”I en scen räknar jag till fem olika karaktärer som pratar med varandra, utan att det blir otydligt vem som är vem. Mycket imponerande skådespeleri”
/…/
”‘Jag är min egen fru’ är en varm och fascinerande föreställning om en minst sagt fascinerande människas liv”
–NA

Samtal med Doug Wright

Film: Daniel Andersson

Bilder

Foto: Daniel Andersson

Medverkande

Samarbetspartner: