fbpx

Jenny Wilson på Örebro Teater

Intim konsert med Jenny Wilson på Örebro Teater

Jenny Wilson på Örebro Teater

Under hösten 2019 förvandlas teaterscenen på Örebro Teater vid fyra tillfällen till Örebros mest stämningsfulla konsertlokal. Konceptet är lika enkelt som genialt. Intima konserter på Örebro Teater med några av landets mest uppskattade artister.

Jenny Wilson är en av våra starkaste och mest kompromisslösa indieröster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annat i sitt skapande. Det har i sin tur bidragit till att cementera hennes position som en av den skandinaviska indiescenens mest banbrytande och älskade artister.

Konserterna ges av Örebro länsteater i samarbete med Kulturaktiebolaget.

Jenny Wilson – DREAM VS DREAM

På bara ett drygt år gav Jenny Wilson ut de två syskonskivorna EXORCISM (2018) och TRAUMA (2019). De bands ihop av en gemensam tematik om övergrepp. Resultatet var omtumlande lyssning, såväl musikaliskt som emotionellt.

Efter denna kreativa urladdning har nu Jenny Wilson valt att ta ett steg tillbaka och se över sina hittills samlade verk.  Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat.

Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. Love & Youth (2005) berättade vuxenblivande, Hardships (2009) handlade om moderskap och Demand the Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked. Samt nu då senast EXORCISM och TRAUMAS utlämnande beskrev ett övergrepp hon utsatts för.

I lika hög grad som Jenny Wilsons konstnärskap har präglats av att skapa kring ämnen som verkligen är angelägna så har det i lika hög grad varit unikt i hennes strävan efter att tänja på gränserna och ständigt röra sig vidare i musik, texter och produktion.

Med föreställningen DREAM vs DREAM tar Jenny Wilson och hennes band för första gången ett helhetsgrepp på karriären. Vid en handfull väl valda tillfällen i höst kommer publiken möta musik från hela hennes katalog. Givetvis filtrerad genom var hon står idag.

DREAM vs DREAM kommer att spelas på Södra Teatern i Stockholm, Pustervik i Göteborg, Mejeriet i Lund och Örebro Teater.

Samarbetspartner: