Klubb Bubbla

Örebro länsteater bjuder in Sveriges bästa estradpoeter

Klubb Bubbla

 

Tisdag 13 december 2016
Klubb Bubbla #23: Hjälp till Musikhjälp

Alla barn har rätt till utbildning! Därför tillägnar vi den här omgångens Klubb Bubbla till Musikhjälpens insamling, och håller flera välgörenhetsauktioner där det går att ro hem poetiska tjänster. Vad sägs om att bli coachad för att uppträda som poet på Klubb Bubbla? Att få sina julklappar rimmade av en rimexpert? Eller en personligt hållen limerick?

Gäster:

Kung Henry/Henry Bowers

Bakom samma skägg döljer sig två alias. Den ena en svensktalande poet/spoken word-artist som vunnit poetry slam-SM, talat stora ord i SVT och SR, översatt Tom Waits-sånger och läst Dag Thelander-repliker på teatern. Den andra en engelsktalande hip-hop-artist med en särskild talang för battle-rap, vinnare på Kingsize-galan två år i rad och utan tvekan landets vassaste förolämpare.

Agnes Török

Svensk-skotsk spoken word-artist som rör sig obehindrat mellan svenska och engelska i spoken word och scenpoesi. Blev respekterad andrapristagare i poetry slam-SM och vinner med tydlighet och säkert scenframträdande.

Skuggan av Svampen

Hip-hop-gruppen med ursprunget i Örebronx, i skuggan av vattentornet Svampen, är tillbaka! Vem minns Alex Zikas ”Polis/poesi”? På senare år har de samarbetat med Djurparken, Östblockarn, och Henry Bowers, för att nämna några. Deras senaste skivor ”Vesuvion” och ”Stackars dig” har gjort avtryck i svensk under- och överjord.

Michael Horvath

Tidigare svenska mästaren i improviserad poesi fortsätter som ständig konferencier.

 


 

Klubb Bubbla är Örebro länsteaters scen för estradpoesi och spoken word. Med Poetry Slam-vinnare som gäster, men också andra spännande publicerade poeter, har Bubbla snabbt blivit en spetsscen i genren. Ordkonstnärer möts, ibland i snabba dueller med ord, ibland i lugna soffsamtal.

Konferencier och initiativtagare Michael Horvath är själv regerande svensk mästare i improesi och har en lång rad titlar bakom sig inom poetry slam, både lokalt och i svenska mästerskapssammanhang.

Samarbetspartner: