fbpx

Konstnärligt talat

En samtalsshow

Konstnärligt talat

Konstnärligt talat är en samtalsserie för dig som vill veta mer om hur en konstnärlig process kan se ut. Eller för dig som helt enkelt är lite nyfiken på arbetet bakom kulisserna. Möt regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners, skådespelare m.fl. Hör dem berätta om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Under en trivsam timme får du möta några av landets främsta teaterutövare på nära håll.

9 DECEMBER 19.00

Plats: Rosengrens Skafferi
Gäst: Anna Takanen

Anna Takanen är skådespelare, regissör och före detta teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern. Hon är nu aktuell med sin hyllade debutroman Sörjen som blev som bland annat gav henne priset ”Årets Sverigefinne 2109” med motiveringen:

”Med en finstämd och ömsint berättelse om sin pappa, som kom som krigsbarn till Sverige, och om hur det var att växa upp som barn till ett krigsbarn, för Anna Takanen in ett nytt perspektiv på denna folkförflyttning som berörde tiotusentals barn. Med sin bok ”Sörjen som blev” har hon också inspirerat många med samma historia att sätta ord på sin egen berättelse.”

Under Konstnärligt talat 9 december samarbetar Örebro länsteater med Lindhska Bokhandeln som från 18.00 finns på plats och säljer Annas bok. De tar emot kontanter och Swish.

Rosengrens Skafferi har öppet från 17.00 och erbjuder mat och dryck i julens tema. Du kan exempelvis äta ekologisk skinksmörgås eller julgröt. Boka bord på kontakt@rosengrensskafferi.se.

I media

 

Tidigare kvällar

24 NOVEMBER

Plats: Rosengrens Skafferi
Gäster: Olof och Sofia Wretling

Konstnärligt talat med Olof och Sofia Wretling 24 november

Konstnärligt talat med Olof och Sofia Wretling 24 november

18 OKTOBER

Plats: Rosengrens Skafferi
Gäst: Lennart Jähkel

Konstnärligt talat med Lennart Jähkel 18 oktober

Konstnärligt talat med Lennart Jähkel 18 oktober

17 AUGUSTI

Plats: Rosengrens Skafferi
Gäster: Agneta Ehrensvärd och Jakob Eklund

Konstnärligt talat med Agneta Ehrensvärd och Jakob Eklund.

Konstnärligt talat med Agneta Ehrensvärd och Jakob Eklund 17 augusti.

Konstnärligt talat leds av vår egen Rikard Lekander, Örebro länsteaters konstnärliga ledare.

 

Samarbetspartner: