fbpx

Samtal med Staffan Göthe

Ta chansen att träffa en av Sveriges mest spelade dramatiker

Samtal med Staffan Göthe

Den 24 oktober kl. 14:00 bjuds publiken in till ett öppet samtal mellan skådespelaren och dramatikern Staffan Göthe, regissören Rikard Lekander och Michael Cocke, konstnärlig ledare för Örebro länsteater.

Kom och hör Michael Cocke samtala med Staffan Göthe och Rikard Lekander om En slavisk dans. Staffan Göthe är skådespelare och en av Sveriges främsta och mest spelade dramatiker. Som dramatiker debuterade han 1972 med En natt i februari, och sedan dess har han skrivit drygt 20 pjäser, bland dem En uppstoppad hund (1986) och Temperance (2000).

Staffan har belönats med flera utmärkelser genom åren, till exempel Expressens teaterpris, Svenska Akademins teaterpris, Stockholms stads hederspris och den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Just nu är Staffan aktuell med En slavisk dans som spelas på Örebro Teater under oktober och VästmanlandsTeater under november-december.

Rickard Lekander som regisserat vår uppsättning av En slavisk dans är en av de senaste årens raketer på de svenska teaterscenerna. Rikard är skådespelare och regissör som gjorde sig ett namn bland annat genom att starta skräckteatern Farozonen i Malmö. Som skådespelare har Rikard setts både på Teatr Weimar och Dramaten. Som regissör var han bland annat arbetat på Malmö Stadsteater, Unga Dramaten, Uppsala Stadsteater och Helsingborgs Stadsteater.

Samarbetspartner: