fbpx

Transaktion

av Samuel Astor, Mattias Brunn och Björn Elgerd

 

Transaktion. Om sex mot ersättning bland unga killar. Hur pratar vi om det? Vad är samhällets bild av säljare och köpare? Och hur talar vi om det utan skam, och utan att utgå från redan förutfattade meningar?

Två personer träffas på en avtalad plats. I simhallen. I en bil. Ett hotell. I radhusets sovrum. De har aldrig setts förut, men reglerna är redan bestämda: en av dem har pengarna, den andra sin kropp.

En snabbt växande grupp av sexsäljare finns bland ungdomar, unga killar, på nätet. För att belysa och hitta fler perspektiv skapar Folkteatern i Gävleborg ett scenkonstverk som baseras på autentiska berättelser, nyskriven musik, drömmar, fakta och fantasier.

”Jag har egentligen bara berättat det här för två vänner.
Dom som jag visste skulle kunna ta det.
Inte skuldbelägga, skrika eller bli rädda.
Men säga, ta hand om dig, prata med mig.”

”Farbrorn längtar efter närhet. Han är så liten.
Jag börjar känna ömhet för honom. Lite äcklad på samma gång.
Hur ofta gör han det här? Är han schyst mot dom andra killarna?
Hur kommer det kännas att kyssa någon som skulle kunna vara min morfar?”

Tami T’s (tidigare Tami Tamaki) genombrott som artist kom med låten I never loved this hard before, som utgjorde signaturlåten för filmen Någonting måste gå sönder i regi av Ester Martin Bergsmark. Tami har de senaste åren turnerat världen över och är under hösten och våren knuten till Folkteatern i Gävleborg.

I media

”Ögonöppnande, intim och rolig på samma gång” -DN 

”Ensemblen växlar snyggt mellan olika stämningslägen och övergångarna mellan det sköra och det skämtsamma blir inte så skarpa som de hade kunnat vara med sämre skådespelare” -Gefle Dagblad

”.. Känslorna som kommer till uttryck i Samuels Astors och Björn Elgers totalt övertygande spel. Ömhet och äckel. Skam och lust. Hemlighetens och lögnens plåga.” -Arbetarbladet

Galleri

Samarbetspartner: