fbpx

Var är mitt hem?

av Danjin Malinovic

Var är mitt hem?

Den ökande migrationen i världen, kriget i Syrien, de allt hårdare bevakade gränserna runt EU och rapporteringen från Dödens Hav – Medelhavet – tränger sig inpå skinnet.

I Var är mitt hem? berättar Danjin Malinovic om sin lyckliga uppväxt i Jugoslavien. Ett liv som fick helt andra förutsättningar när kriget kom. Om flykten till ett korrupt Moskva. En berättelse om lycka, krig, flykt och hopp, samt känslan av att vara stämplad som en illegal människa. Till sist om ett Sverige där det verkade möjligt med en nystart. Men där allt inte blev som man tänkt sig.

Var är mitt hem? har tidigare berört sin publik djupt, både i skolor och på offentliga föreställningar när den spelats på Folkteatern i Gävleborg och nu får Örebroregionen tillfälle att ta del av denna gripande men också fantastiskt hoppingivande berättelse.

Var är mitt hem spelas på turné i skolor under hösten 2016. Mer information om turnédatum publiceras löpande.

Sagt i media

”Danjin Malinovic har fått hjälp av Michael Cockes säkra regiöga och dramaturgiska förmåga, men han är också uppenbarligen en självklar berättartalang. Han blandar humor med skildringar av panik och våld […] Han berättar med hela sig själv, om hela sig själv. Det går inte att komma undan. Man blir rörd över små detaljer, över hoppfullheten, över hur ett barn drabbas av ett krig men ändå behåller sin förtröstan på andras godhet. Det går inte att värja sig för historien, och verkligheten och känslorna bakom. Det är en mycket uppbygglig bikt.” – Lars Ring, SvD

Läs hela recensionen här.

Offentlig föreställning den 28 september 18.00

Den 28 september ger vi en offentlig föreställning av Var är mitt hem!? på Nya China, Storgatan 19, klockan 18:00. Biljetter köper genom länken i spelplanen eller i vår biljettkassa.

Samarbetspartner: