fbpx

OM CORONAVIRUSET OCH DITT BESÖK HOS OSS

Klicka här

Roger Storm

 

Roger Storm föddes den 12 september 1956 i Västerås – Mälarstaden i Västmanlands mitt. Passionen för teatern väcktes tidigt, redan i de unga skolåren. Roger utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1981. Därtill följde ett års vidareutbildning 1988 i New York, USA, på The Actor’s Studio under Lee Strasbergs meriterade elev Geraldine Barone.

Roger påbörjade sin teaterkarriär på Åbo Svenska Teater i Finland, efter att han 1981 tilldelades huvudrollen som Nico i musikalen Zorba. Strax därefter följde en tid på Örebro länsteater, där Roger blev ett stående inslag i ensemblen i flera år. Bland annat som den beskyddande brodern Jonatan i Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta, eller som den plågade Kung Oidipus i det grekiska dramat med samma namn.

Hans stod även bakom den uppmärksammade monologen Markusevangeliet som sattes upp på Uppsala Stadsteater i samarbete med Örebro länsteater 1997. Uppsättningen utvecklades till en riksturné och har i efterhand satts upp med jämna mellanrum, senast på Norbottensteatern 2010. Föreställningen TV-sändes även på Sveriges Television. Han har även medverkat i Nicholas Nickleby och Shakespears Henrik IV på Stockholms Stadsteater samt turnerat med flera föreställningar på Riksteatern.

Roger en välkänd röst inom animerad film, så som Hitta Nemo och Polarexpressen. Genom åren har Roger kommit att bli en utav Sveriges mest anlitade röstskådespelare. Därtill har Roger arbetat både med film- och TV-produktioner även framför kameran, som nu senast i Korparna i regi Jens Assur och i TV-serien Det blod som spillts av Rebecka Martinsson.

Läs mer om Roger Storm på hans hemsida:
http://www.rogerstorm.se/

Samarbetspartner: